dijous, 4 de març del 2010

SETMANA DE LA CULTURA BALEAR A LISBOAEl passat dilluns dia 1 va començar la setmana de la cultura de les Illes Balears a Lisboa que ha organitzat Ballaruga, Serveis Culturals, per a la direcció general de Cultura del Govern Balear i per a l'Institut Ramon LLull amb l'objectiu d'ajudar a difondre la cultura feta a les Illes fora de la seva realitat. Totes les activitats, que continuen avui amb un concert de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, s'han agrupat sota el lema Be Balears.
La setmana començà amb una exposició dedicada a l'escriptora de l'any, Carme Riera, i a Baltasar Porcel, a la Universidade Clasica de Lisboa. Acte seguit, Riera conversà amb el seu editor portuguès, Carlos Veiga Ferreira en una de les aules de la institució. El dimarts dia 2 fou el torn de la poesia. Els poetes de les Illes Balears Miquel Cardell, Ponç Pons, Antoni Xumet, Clara Fontanet, Manel Marí, Nora Albert i Gabriel Sampol es trobaren amb col·legues portuguesos a la cafeteria del museu Gulbenkian per a un encontre de feina informal. Entre els portuguesos destacà la presència de la presidenta del Pen Club, la senyora Salema, i la de la poetesa Teresa Rita Lopes, una de les grans dames de la lírica portuguesa.
A la Universidade Nova de Lisboa Sampol, Xumet i Ponç, que a més a més de poetes són traductors del portuguès, feren una lliçó magistral als alumnes de l'assignatura "Introducció a la diversitat lingüística de la Península Ibèrica".
El final de festa arribà a la casa Fernando Pessoa, un dels temples mundials de la poesia, on els poetes feren un recital amb una sala plena de gent.
Si voleu organitzar activitats com aquestes, enviau-nos un correu a ballaruga@hotmail.com