dimecres, 29 de juliol del 2009

TALLER DE NOVEL·LA NEGRA A LA MODEL


Coneixeu el Lluís Romero, convicte de la Model, negre, ex-guàrdia civil, a qui li falta un peu, té el cabell blanc, està completament sonat i anomena als testicles Kinder Sorpresa? Segurament no, però té molts de números per convertir-se en un personatge entranyable. L'han creat entre tots una vintena llarga de presos de la Model als quals el divendres passat vaig deixar com a deure que continuïn la història d'aquest formidable personatge que a més a més estudia dret i periodisme, que ha estat acusat d'un crim que no ha comès i que promet una venjança sangonosa.
Va ser durant el taller de novel·la negra que vaig impartir divendres passat i en el qual els interns varen demostrar una capacitat de fabulació sensacional, un respecte increïble i que dominen les tècniques i mecanismes de la novel·la negra. Un taller que es va fer íntegrament en català malgrat que molts eren de fora, en una altra mostra d'integració i d'arrelament al país de la qual molts haurien de prendre nota. La novel·la negra en català va entrar a la Model... i per ventura per quedar-s'hi. De moment els presos ja van escrivint... i llegint els llibres negres de la biblioteca!
VOLS MUNTAR UN TALLER DE NOVEL·LA NEGRA? IDEAL PER A INSTITUTS, ASSOCIACIONS CULTURALS, GRUPS DE JOVES... envia'ns un mail a ballaruga@hotmail.com i en parlam!