dijous, 24 de juliol del 2008

ROSELLÓ-PÒRCEL A LA POMPEU FABRA


El dia 14 d'abril la Facultat d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra va retre homenatge al poeta Bartomeu Rosselló-Pòrcel gràcies al suport de l'Insitut d'Estudis Baleàrics i a la sinergia produïda per les dues institucions. La Universitat aprofità així per celebrar el seu dia de Sant Jordi.

En aquesta ocasió el nostre recital poètic va ser acompanyat per la projecció en directe de les imatges que l'acompanyen, obra del fotògraf Carles Domènec. En Carles va anar mostrant el que li suggereixen, setanta anys després de la seva mort, els versos del poeta.

Així mateix, organitzàrem l'acte acadèmic per contextualitzar la figura del poeta. Hi participaren el llibreter, poeta, i marmessor dels papers de Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Xavier Abraham; el professor de literatura catalana de la Universitat Pompeu Fabra, Miquel Gibert, el filòleg i històriador Josep Massot (a la imatge), i el catedràtic d'història contemporània de la Pompe, Enric Ucelay, que ens presentaren tant la figura del poeta com el temps que li va tocar viure.


Si en vols saber més coses o vols contactar amb nosaltres,

ballaruga@hotmail.com